dilluns, 4 de març del 2013

Estima com vulgues!, de Ximo Cádiz Ródenas

 
 Fitxa Bibliogràfica

-Títol: Estima com vulgues! Per entendre la diversitat sexual
-Autor/a:  Ximo Cádiz Ródenas
-Col·lecció: Claus per a entendre el món
-Edtorial:  Bullent
-Lloc i any de publicació: 2006

 Resum

Toni i Manel eren dos xics joves enamorats, que es van conèixer en un café al barri del Carme a València. Era estiu i ells dos van anar a casa dels pares de Toni a Benicàssim i de pas a presentar-los a Manel als pares.
Toni li va contar a Manel com li digué als seus pares que era gai.
Ho va dir un dia a l'hora de dinar. Toni ho va confessar. Els seus pares i la germana es van quedar bocabadats. Anaren a un psicòleg. I ell els va explicar tot. Els seus pares ho van entendre i acceptaren al seu fill fóra com fóra. Toni i Manel es sentaren a sopar amb els pares de Toni. Els seus pares volien conèixer a Manel millor. Per això ho feren parlant. La germana de Toni va preguntar si s'anaven a casar i son pare va dir-li que no era tan fàcil casar-se una parella d'homes i els va explicar com es podria fer. Estaven tots asseguts a la taula sopant unes daurades. Quan la germana del Toni els va preguntar si anaven a tindre fills. Manel es va atragantar i el pare del Toni l'ajudà i quan es recuperà parlaren del tema com a que Manel sí que volia.
Toni i Manel els explicaren als pares del Toni el pensament de les persones al país. Els va contar que hi havia barris de gais, lesbianes, transexuals i travestits. 

Valoració Personal

El llibre parla de la sexualitat entre els gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Aquest llibre m'ha aclarat moltes idees sobre aquest tema, el que senten els gais. 
Una societat a part de la nostra. Jo opinava d'una altra manera, aquelles persones són igual a nosaltres però de la forma sexual són diferents.
Toni i Manel han resolt moltes preguntes difícils que els havien preguntat la seua família. Per a mi aquest llibre no és gran cosa, ja que les persones són com volen ser.

Fragment de la novel.la

- I tu a eixa edat ja sabies que...
- Què és el que ja sabia?
- Si ja sabies que t'agradaven els xics i no les xiques.
- La veritat és que sí.

Aquest fragment l'he agafat perquè té molt clar la seua sexualitat a l'hora de què li ho pregunten.

1 comentari: