dilluns, 14 de gener del 2013

En un lloc anomenat guerra, de Jordi Sierra i Fabra







 Fitxa bibligràfica.

-Títol: En un lloc anomenat guerra.
-Autor: Jordi Serra I Fabra.
-Col.leccio: Abril.
-Editorial: La Galera/Tàndem.
-Lloc i any de publicació: Barcelona, l´any 2002.

Resum.

Nèstor és un periodista que se l´emporten al Tuzbesta per a fer un reportatge de la guerra deixant a la seua noia i al seu pare a casa. En arribar va conèixer a Matler, un reporter alemany veterà que li dóna consells per a sobreviure. Nèstor va llogar un cotxe a l´aeroport, però com diu que és reporter no li deixen i se’n va amb Matler. Se’n van anar a Sezerkanda a un hotel que pareixia un col·legi. Al següent dia se li presenta un xiquet anomenat Milo dient-li que era el seu guia.
Nèstor i Milo se’n van anar a buscar un cotxe perquè no en tenien i Milo el porta a un taller o això pareixia. Llogaren un sidecar i com Nèstor volia una entrevista amb el cap de la guerra, Milo el va timar portant-lo a altres persones disfressades, un era el seu avi. Milo sempre ho feia pel bé dels dos. Milo va ser raptat pels russos però l’aconseguixen rescatar i Nèstor i Matler acaben el reportatge i tornen a Espanya. Milo es va quedar al seu país amb la seua família.

Valoració personal.

M’ha agradat molt la història ja que quan va començar era un poc avorrida i a mida que anava llegint més i més, m’anava enganxant perquè el xic abandona a la seua xica i se'n va a l´estranger on coneix a molta gent i ho passa molt malament perquè no pot veure a la seua noia ni a la seua família.
Està de reporter en un lloc de guerra i ho  va passar molt malament perquè el seu cap el va exigir molt i ell feia tot el que podia amb el xiquet que l’acompanyava. Milo va ajudar-lo a entrevistar als caps de la guerra encara que fóra mentira i Milo ho feia per a quedar-se els diners encara que ell no li demanava res.
M´ha constat un poc acabar-lo de llegir perquè s’acabava l'avaluació i m’ha tocat llegir-lo tot al final encara que l'he pogut acabar. M’ha agradat molt, molt bon llibre, estava tot molt ben explicat i no era gens avorrit, excepte les vint primeres pàgines.

Selecciona un fragment de la novel.la i comenta perquè

La paraula màgica el va fer reflexionar.
-Molts diners?
-Fins a cert punt intenta-ho. Els diners també són necessaris.

Perquè Milo volia els diners però li donava vergonya demanar-li’ls i va fer una entrevista falsa amb el seu avi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada