dilluns, 21 de gener del 2013

Els ulls del llac





FITXA BIBLIOGRÀFICA Adrián Pascual

    -Títol: Els ulls del llac
    -Autor: Francesc Mompó
    -Editorial: Alfaguara-Voramar
    -Lloc i any de publicació: Madrid, febrer del 2004


RESUM
Carles és un xic de setze anys que està creat per l´escriptor, quan sempre que escriu l´escriptor de forma roïna d´ell, Carles es posa pel mig. Carles viu a una segona avinguda de baixa categoria. Totes les nits anava amb la seua colla d´amics que està composta per Anna, el Paella (el seu cosí), Felo i Quim. Carles és l´únic que volia es estrenar-se amb alguna xicona. L´escriptor va crear un nou personatge anomenat Lluís (El Poeta). Lluís va proposar que la colla d'amics fera un desig als déus, el Lluís va proposar que per a que funcionara havien d'agafar un sac blanc i flors de Malva-rosa. Carles i Ana es van saltar les classes i van anar a un parc on hi havia plantes, es van asseure i l´Anna i el Carles es varen besar. El Carles als dies següents va tenir un somni on estava en un llac i li apareixien uns ulls i als final del llac un altres. A la nit de Sant Joan la colla va anar a la platja, van anar a per la llenya quan de sobte el Carles va veure una colla d´amigues. El Carles va anar i es va fer com si es caiguera i va conèixer a la Montse. La Montse li va dir que després la buscara pel pàrquing, mentre que estava ja tota la colla de amics va veure en el cel a Lluís. Després de tot això se'n va anar amb la Montse al seu apartament i es va estrenar. Al dia següent va eixir de l'apartament corrent fins a una cabina i va cridar a la Núria i li va dir que l´estimava.

VALORACIÓ PERSONAL

El llibre m´ha agradat, però m´ha costat un poc d'entendre, perquè l´escriptor parlava amb el personatge que estava creant. El que més m´ha agradat ha sigut quan quedaven tota la colla d'amics en la barriada i es posaven a parlar entre ells i a vegades tenien discusions per qualsevol cosa.


FRAGMENT DE LA NOVE·LA
Núria, sóc Carles. Et vull veure ara. Ja t´ho explicaré. T´estime. M´agrada aquest fragment perquè Carles es dona compte que a la que volia de veres era a Núria i que els ulls que havia a la fi del llac eren els d´ella.

5 comentaris: