dilluns, 14 de gener del 2013

"EL curiós incident del gos a mitjanit", de Mark Haddon


- Titol: El curiós incident del gos a mitjanit
- Autor: Mark Haddon
- Col·lecció: Butxaca
- Editorial: La Magrana
- Lloc i any de publicació: Barcelona,    setembre del 2007

Resum
Christopher, un xiquet amb autisme, volia escriure un llibre i la seua profesora li va dir que escrivira tot el que li passava. Una nit va veure el gos de la seua veïna mort al jardí, aleshores volia averiguar qui era l'assassí.
Els dies van passar i el seu pare li va dir que la seua mare estava malalta en l'hospital, però que no podien anar a veure-la. Ell ho va fer i va continuar averiguant qui va matar al Wellington. El pare li va dir que deixara d'investigar i com no feia cas li va llevar el llibre i li'l va amagar.
Als dies el pare li va dir que la mare estava morta. Christopher va trobar el llibre, estaba dins del seu armari amb unes cartes que anaven amb el seu nom. Les va obrir i va llegir totes, va saber que la seua mare no estava morta, sols se'n va anar a Londres a viure. A partir d'aquest moment va saber que l'asassí del gos va ser el seu pare, així que va anar a Londresa viure amb la mare. No van tardar molt en tornar a sa casa, així que la mare va trobar un treball i un pis, i a Christopher li va anar millor les coses amb el seu pare, ja que se'n va anar de sa casa perquè tenia por a causa de l'assassinat.


Valoració personal.

Aquest llibre m'ha aparegut molt interessant i molt entretingut, ja que conta la història d'un xiquet autista, i fa que sàpigues com viuen les coses, com es comporten a l'estar en un ambient on hi ha molta gent, els pensaments que tenen, com l'han de cuidar, tractar i ensenyar.
També m'ha aparegut interessant perquè tracta d'averiguar un misteri, i et fa posar dins de la pell del personatge.


Fragment de la novel·la

El pare havia assassinat el Wellington. Això volia dir que també em podia assassinar a mi perquè no podia confiar en ell, malgrat que m'havia dit: “Confia en mi”, perquè havia dit una mentida sobre una cosa important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada