dilluns, 26 de novembre del 2012

violencia de genero


L'activitat de hui consisteix a publicar una entrada en el blog donant resposta a les següents qüestions. Has de buscar la informació a internet i, en cada cas, has de posar el lloc web en el qual t'has basat per donar la informació:
1. Què es pretén exactament amb la commemoració d'un Dia Internacional contra la violència de gènere? Què és la "violència de gènere"? Per què s'anomena així? Que no hi haja mes violència cap a la dona, que els hòmens es donen compte del que fan i que les dones es donen compte que es tenen que fer respectar.  La violència de gènere un tip de violència física o psicològica exercida contra qualsevol persona sobre la base del seu  sexe o genere que impacta de manera negativa la seua identitat i benestar social, físic i psicològic. S'anomena aixi perquè es violència de un home cap a una dona, cap a la seua parella.

2. Per què el Dia Internacional contra la violència de gènere se celebra el 25 de novembre i no un altre dia? El 25 de novembre fou declarat el dia internacional contra la violència cap a la dona en el primer trobament feminista de Llatinoamericà i del Carib celebrat en Bogotà(Colòmbia) en Juny de 1981.

3. A Canadà, el Dia contra la violència de gènere se celebra en una data diferent? Quan i per què? Com s'anomena allí aquest dia?Si, el 6 de decembre, en conmemoración de la mascara de la Escola Politécnica de Montreal. Día nacional del record per les victimes de la violencia contra la dona.
4. Quantes víctimes per violència de gènere hi ha hagut ja aquest any? I durant els anys 2010 i 2011? En 2010: 31, en 2011: 54 i en 2012: 59

5. El Dia de la Dona se celebra en una data diferent: en quin dia? Per què? En què es diferencien aquesta commemoració i la del 25 de novembre?Es celebra el dia 8 de Març, perquè es manifesta la importancia de la dona. Que el dia de la dona es per a que es donde la importancia de la dona i el 25 es per a que es fajen respectar i es donen a valorar.

6. Busca una cançó o poema que parle contra la violència contra la dona, o que reivindique el paper de la dona en la societat, i insereix-lo en la teua entrada del blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada