dilluns, 26 de novembre del 2012

Dia internacional contra la violència de gènere

1. Què es pretén exactament amb la commemoració d'un Dia Internacional contra la violència de gènere? Què és la "violència de gènere"? Per què s'anomena així?

-Que no hi aiga més violencia i menys maltracte a les dones, i que iscan als carrers a defender els seus drets per a que se termine la violècia

- L'expressió violència de gènere és un tipus de violència física o psicològica exercida contra qualsevol persona sobre la base del seu sexe o género que impacta de manera negativa la seua identitat i benestar social, físic i psicològic.

             -Violència de gènere és el terme que engloba qualsevol acte perjudicial perpetrat en contra          de la voluntat d'una persona i basat en les diferències d'atribució social (gènere) entre     hòmens i dones

2. Per què el Dia Internacional contra la violència de gènere se celebra el 25 de novembre i no un altre dia?

Per què eixe dia van morir 43 dones per culpa dels seus marits, per aixo es celebra el 25 de novembre i no altre dia-

3. A Canadà, el Dia contra la violència de gènere se celebra en una data diferent? Quan i per què? Com s'anomena allí aquest dia?
A Canadà se celebra el Dia nacional del record per les víctimes de la violència contra la dona el 6 de desembre, en commemoració de la massacre de l'Escola Politècnica de Montreal.

4. Quantes víctimes per violència de gènere hi ha hagut ja aquest any? I durant els anys 2010 i 2011?
            Aquest any van ser 56 victemes de violència de gènere
En el 2010 van haver 31 victemes per violéncia de genere
En el 2011 van haver 62 victimes

5. El Dia de la Dona se celebra en una data diferent: en quin dia? Per què? En què es diferencien aquesta commemoració i la del 25 de novembre?
El dia 8 de marzo es celebra. Per què el 1857 en Nueva York. Ocurrió que las mujeres de una fábrica se unieron para protestar para reivindicar mejoras en sus condiciones laborales. En ese momento el dueño de la compañía las encerró y prendió fuego a la empresa provocando la muerte de 129 trabajadoras. Por otro lado, el 8 de marzo de 1917 en Rusia se amotinaron las mujeres, dando comienzo a la Revolución Rusa


6. Busca una cançó o poema que parle contra la violència contra la dona, o que reivindique el paper de la dona en la societat, i insereix-lo en la teua entrada del blog.
El Chojin Ft. Lydia - El Final del Cuento de Hadas (con Letra)

                                                                                                             Adrián Pascual Gámez 2ºpqpi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada