dilluns, 26 de novembre del 2012


    1.Què es pretén exactament amb la commemoració d'un Dia Internacional contra la violència de gènere? Què és la "violència de gènere"? Per què s'anomena així?
    Manifestarse en contra la violencia que hay ahora mismo en la comunidad valenciana.
Los hombres que les pegan a sus mujeres.
Porque es la violencia que ejercen el masculino (hombres) contra el femenino (mujeres).
    2.Per què el Dia Internacional contra la violència de gènere se celebra el 25 de novembre i no un altre dia?
    El 25 de noviembre fué declarado día Internacional contra la Violencia hacia la mujer en el Ier Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrado en Bogotá (Colombia) en julio de 1981.

    3. A Canadà, el Dia contra la violència de gènere se celebra en una data diferent? Quan i per què? Com s'anomena allí aquest dia?
    En Canadá se celebra el Día nacional del recuerdo por las víctimas de la violencia contra la mujer el 6 de diciembre, en conmemoración de la masacre de la Escuela Politécnica de Montreal.
    National Day of Remembrance and Action on Violence Against Women.

    4. Quantes víctimes per violència de gènere hi ha hagut ja aquest any? I durant els anys 2010 i 2011?
    43 mujeres han sido víctimas de violencia de género este año.
    En 2011 varen haver 74.
    En 2010 varen haver 58 victimes.
    5. El Dia de la Dona se celebra en una data diferent: en quin dia? Per què? En què es diferencien aquesta commemoració i la del 25 de novembre?
    El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia tradicionalment aprofitat per reivindicar el feminisme. Aquest dia commemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat, en general.
Se celebra des del dia 19 de març de 1911.
    6.Busca una cançó o poema que parle contra la violència contra la dona, o que reivindique el paper de la dona en la societat, i insereix-lo en la teua entrada del blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada