dilluns, 26 de novembre del 2012

Dia internacional contra la violència de genere
1. Què es pretén exactament amb la commemoració d'un Dia Internacional contra la violència de gènere? Què és la "violència de gènere"? Per què s'anomena així?

El que volen aconseguir amb aquestes manifestacions, es que cada vegada hi hagen menys maltractes i menys violències, sobre tot masclista cap a les dones o inclús als fills.
Es un tipus de violència física o psicològica exercida contra qualsevol persona sobre la base del seu sexe o genere que impacta de manera negativa a la seua identitat i ben estar social, físic i psicològic.
El seu nom es debut al maltracte que hi ha en un sexe cap al altre, de ahi rep el nom de genere. S'enté per violència contra la dona, tot acte de violència basat en la pertenencia al sexe femení que tinc o puga tindre com resultat un dany o sofriment físic, sexual o psicològic per a la dona, aixi com amenaces de tals actes, la coacció o la privació arbitraria de la llibertat, tant si es produeix en la vida publica com en la vida privada.

2. Per què el Dia Internacional contra la violència de gènere se celebra el 25 de novembre i no un altre dia?
Esta data commemora el assassinat de les tres germanes Mirabla, el 25 de novembre de 1960. Militars opositors a la dictadura que van  exercir, durant mes de 30 anys. El 25 de novembre de 1960 Minerva i Maria Mirabla, anaren a visitar als seus hòmens a la presó, en companyia de la seua germana Patrícia. Membres de la policia secreta de Trujillo les trobaren en un lloc solitari del camí. Cobertes de sang, destrossades a colps, estrangulades, foren posades novament en el vehicle en el que viatjaven i foren llançades per un precipici, amb la finalitat de simular un accident.

3. A Canadà, el Dia contra la violència de gènere se celebra en una data diferent? Quan i per què? Com s'anomena allí aquest dia?

En canada es celebra el dia internacional del record per les víctimes de la violència contra la dona el 6 de Desembre, en commemoració de la massacre de la escola politècnica de Montreal.
4. Quantes víctimes per violència de gènere hi ha hagut ja aquest any? I durant els anys 2010 i 2011?

En el 2012 van haver 58 víctimes de violència de genere. 57 en parelles estrangeres, 10 en altres relacions familiars i 1 en agressió sexual.

5. El Dia de la Dona se celebra en una data diferent: en quin dia? Per què? En què es diferencien aquesta commemoració i la del 25 de novembre?


6. Busca una cançó o poema que parle contra la violència contra la dona, o que reivindique el paper de la dona en la societat, i insereix-lo en la teua entrada del blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada