dilluns, 26 de novembre del 2012

La violència de gènere

1.Què es pretén exactament amb la commemoració d'un Dia Internacional contra la violència de gènere? Què és la "violència de gènere"? Per què s'anomena així?

Es manifiesten per a recordar que aquest problema esta a la nostra societat desde sempre i per a que intentem pararlo entre tots.
La violencia de genere es un tipo de violencia física o psicológica ejercida contra cualquier persona sobre la base de su sexo o genero que impacta de manera negativa su identidad y bienestar social, físico y psicológico.
Para distinguir la violencia común de aquella que se dirige a individuos o grupos sobre la base de su género.   


2. Per què el Dia Internacional contra la violència de gènere se celebra el 25 de novembre i no un altre dia?

Se eligió este día en recuerdo del asesinato de las hermanas Mirabal, tres activistas políticas y defensoras de la autonomía de las mujeres, asesinadas el 25 de noviembre de 1960 a manos de la policía secreta del dictador Trujillo, en la República Dominicana.


3. A Canadà, el Dia contra la violència de gènere se celebra en una data diferent? Quan i per què? Com s'anomena allí aquest dia?

Si, el 6 de diciembre, per a commemorar la masacre de la Escuela Politecnica de Montreal.
El Día nacional del recuerdo por las víctimas de la violencia contra la mujer.


4. Quantes víctimes per violència de gènere hi ha hagut ja aquest any? I durant els anys 2010 i 2011?

En 2012 ja hi ha 59.
En 2011 va veure 61.
En 2012 va veure 31.


5. El Dia de la Dona se celebra en una data diferent: en quin dia? Per què? En què es diferencien aquesta commemoració i la del 25 de novembre?

Es celebra el 8 de marzo. Es celebra  per a menifestar la importancia de les dones. Aquesta commemoració es de les dones treballadores, i la del 25 de novembre es per la violencia de genere.


6. Busca una cançó o poema que parle contra la violència contra la dona, o que reivindique el paper de la dona en la societat, i insereix-lo en la teua entrada del blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada