dilluns, 26 de novembre del 2012

Violencia de gènere

1.Què es pretén exactament amb la commemoració d'un Dia Internacional contra la violència de gènere? Què és la "violència de gènere"? Per què s'anomena així?

A aquest dia es pretén la unificació d'homes i dones per a manifestar  la seva indignació davant la situació dels maltractaments rebuts generalment per les dones, a mans de una persona del altre genere. 

2. Per què el Dia Internacional contra la violència de gènere se celebra el 25 de novembre i no un altre dia?

     Es va decidir que fora en aquesta data motiu de l'assassinat de tres germanes,     activistes polítiques, defensores de l'autonomia de les dones a mans dels agents secrets     del dictador “Trujillo” (25 Novembre 1960, República Dominicana)

3. A Canadà, el Dia contra la violència de gènere se celebra en una data diferent? Quan i per què? Com s'anomena allí aquest dia?
     
     El 6 de Desembre de 1989 van ser assassinades 14 xiques de L'escola  Politécnica     de      Montreal (Canadà) pels simple fet de reclamar els seus drets.
     Per aquesta raó, a Canadà es celebra a aquesta data.

4. Quantes víctimes per violència de gènere hi ha hagut ja aquest any? I durant els anys 2010 i 2011?
    
2010 - 97
2011 - 89
2012 (26-11-12) - 58

5. El Dia de la Dona se celebra en una data diferent: en quin dia? Per què? En què es diferencien aquesta commemoració i la del 25 de novembre?
    
     8 de març. La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un      llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una     fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que      s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica. Aquest dia celebrem el dia de les dones      treballadores que com el nom indica no es tracta del dia de la violència de genere.


6. Busca una cançó o poema que parle contra la violència contra la dona, o que reivindique el paper de la dona en la societat, i insereix-lo en la teua entrada del blog.
     http://www.youtube.com/watch?v=a0sV9ab84pU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada