dilluns, 26 de novembre del 2012

Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

1. Què es pretén exactament amb la commemoració d'un Dia Internacional contra la violència de gènere? Què és la "violència de gènere"? Per què s'anomena així?

Es pretén deixar clar que dones, i homes, volen posar límits i eliminar definitivament unes actuacions que encara, avui, són vigents.

La violència de gènere té origen en el masclisme, la màxima expressió de la desigualtat entre homes i dones. Es la execució d'actes violents per part de l'home cap a la dona.

Perque son sexes diferents y desde fa molt de temps a moltes societats la dona ha estat menyspreada, per açó fa referencia a la violencia cap al sexe contrari per part del home i no al contrari.


2. Per què el Dia Internacional contra la violència de gènere se celebra el 25 de novembre i no un altre dia?

Es va elegir quest dia en record al assassinat de les germanes Mirabal, tres activiste polítiques i defensores de l'autonomia de les dones, asessinades el 25 de novembre de 1960 a mans de la policía secreta del dictador Trujillo, en la República Dominicana


3. A Canadà, el Dia contra la violència de gènere se celebra en una data diferent? Quan i per què? Com s'anomena allí aquest dia?

A Canadà es celebra cada 6 de desembre, aniversari de la masacre de l'escola politècnica de montreal de 1989 en el qual catorce dones van ser assassinades al reclamar els drets vetats al seu génere. Aquest dia es coneix com a Dia Nacional pel Record de les Víctimes de la Violència contra la Dona.


4. Quantes víctimes per violència de gènere hi ha hagut ja aquest any? I durant els anys 2010 i 2011?

A dia de huí hi han agut 59 víctimes mortes per violéncia de gènere.
A l'any 2011 hi han agut 55, al 2010 58 mortes.


5. El Dia de la Dona se celebra en una data diferent: en quin dia? Per què? En què es diferencien aquesta commemoració i la del 25 de novembre?

El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica. Aquest dia, a diferència del día contra la violència de gènere, commemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l'home al camp del treball i la societat.


6. Busca una cançó o poema que parle contra la violència contra la dona, o que reivindique el paper de la dona en la societat, i insereix-lo en la teua entrada del blog.

Boikot - Bajo el Suelo








Fonts:

http://www.redfeminista.org/searchnoticias.asp?id=muertas2012

http://www.granollers.cat/noticies/sala-premsa/granollers-commemora-dia-internacional-violencia-genere

http://es.wikipedia.org/wiki/D%C3%ADa_nacional_del_recuerdo_por_las_v%C3%ADctimas_de_la_violencia_contra_la_mujer

http://www.madrid.org/cs/Satellite?c=CM_InfPractica_FA&cid=1142500887943&idTema=1142598549936&language=es&pagename=ComunidadMadrid%2FEstructura&pid=1273078188154&pv=1142571324347

http://ca.wikipedia.org/wiki/Dia_de_la_Dona_Treballadora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada