dilluns, 6 de maig del 2013

La casta de banya trencada, de Pepa Guardiola.

-->
Fitxa Bibliogràfica

-Títol: La Casta de Banya Trencada
-Autor/a:  Pepa Guardiola
-Col·lecció: La Moto
-Edtorial:  Tàndem Edicions
-Lloc i any de publicació: València, abril 2012.


 Resum

Espluc era un ocell petit que acabava d''abandonar el niu, en busca d'algú que protegir. Va conèixer un bou acabat de nàixer que es deia Salat. Es va proclamar l'esplugabous de Salat. Espluc li va presentar a Naia, una burra.
Naia i Salat es van encarar. Espluc li va dir a Salat que no l'embestira perquè les vaques se riurien d'ell per embestir una burra.
Al cap del temps posaren a Salat al corral dels bous braus, i va conéixer al seu pare, Culebró. Començaren a entrenar al Salat per a exhibir-se a la plaça de bous. L'amo va fer pujar Salat en un tipus de carro per endur-se'l a la plaça.
Salat va arribar a la plaça de bous. Quan va eixir a la plaça, intervingueren Espluc i Naia per salvar-lo. Van salvar a Salat i els dugueren als tres a la Marjal.


Valoració Personal

El llibre està prou bé, ja que m'ha agradat per les relacions que tenen els animals de diferents espècies. Sobretot un ocell, una burra i un bou, que a la vida real es durien fatal. L'actitud que té Salat quan s'adona que el van a portar a la plaça de bous és molt bona. Però, el seu pare Culebró li conta que fas una exhibició i et maten.
Salat li hauria de fer cas ja que és el seu pare, però passa absolutament d'ell.
Aquest llibre demostra que si un amic et diu que no ho faces per bé, li has de fer cas, no al contrari.

Fragment de la novel·la

  • On s'ha vist, una burra saltant les canyes! - comentava un.
  • Bota com si li hagueren posat un moll a les anques! - criticava un altre.

Es burlaven de Naia, per ser una burra sense futur, ja que no és igual que un cavall. Però, pot demostrar alguna cosa més que altre animal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada