dilluns, 13 de maig del 2013

Cuentos y Leyendas del Antiguo Egipto

Fitxa de Lectura





Títol → Cuentos y leyendas del Antiguo Egipto.
Autor → Brigitte Évano.
Colecció → Tus libros cuentos y leyendas.
Editorial → Anaya.
Lloc i any de publicació → Madrid, 2006
Resum → A Osiris el havien ficat en un sarcofac, perque havia mort. Anaven en una barca per el riu mil per a enterrar a Osiris en Egipte. Menters anaven per el riu el sarcofac es va caure al riu i es va desfer a trosos. Horus cuant es va fer major va reclamar el reinat que tenia sun pare per a reinar als homes. Horus i Set lluitaren per la corona de el conquistador dels homens. Sinuhé es va convertir en el jefe de una tribu molt impostant a Egipte.Un home el va desafiar en un duel per a veure qui era el jefe de la tribu, varen fer el duel i Sinuhé va guanyar i es va quedar com el jefe de la tribu. Kunapup feu un viatge amb els seus asnes, i cuant anava per un camí un home va ficar una tela en el camí per a que Kunapup i els seus asnes no pugueren pasar.
Kunapup es va enfadar i el home li va dir que no podia pasar perquè el camí dia que era de ell, es varen ficar a bramar i els bramits varen a pasar a les mans, i el home va guanyar i els va quedar els asnes.
Unamón es va comprar una barca per a transportar els negicis que feia. En el transport d’un negoci li varen furtar el or que duia a la barca, Unamón va acusar els mariners que treballaven a la barca.
El faraon i la seua dona li va demanar als deus un fill, i el varen tindre. Egipte es va convertir en un pais al reves, perque ara el que no tenia res, ara de repent tenia moltes coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada