dilluns, 10 de juny del 2013



Paraula de robot (intel·ligència artificial i comunicació) 

Autor: Oscar vilanova

Editorial: Bromera

Edició: Abril 2003

 Resum

Des que naixem, passem la nostra vida aprenent i desenvolupant la nostra intel·ligència. Aprenem a caminar, a parlar, a escriure, a sumar... Sóm capaços d'adquirir conceptes i de reproduír-los de manera lògica i sense cap coneixement previ. Cosa que ha intrigat als científics i pensadors des de fa més de dosmil anys.

Com funciona el nostre cervell? Quins són els processos cognitius que ens permeten aprendre? Ho poden reproduír les màquines?

Aquestes són les bases que estudien Luc Steels i el seu grup de científics, que pretenen crear intel·ligéncia artificial. Robots capaços de realitzar processos cognitius que els permeten aprendre i inclús de crear el seu propi llenguatge.

Aquests robots han eixit al mercat amb el nom dels AIBO, un gosset robot capaç de fer totes aquestes coses.

La seua tecnología ha seguit avançant i dia a dia podrem desenvolupar noves màquines intel·ligents que possiblement apleguen a ser amb els anys tan intel·ligents com nosaltres.

Però per a això, primer haurem d'entendre la que possiblement siga la màquina més complexa de l'univers. El nostre cervell.

  Valoració personal

M'agraden els llibres que m'instruixen i me fan pensar. Si tens ganes de calfarte el cap, ací tens aquest llibre. Si he de definir aquest llibre, diría: Interessant. 
Tel recomane.


 

 

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada