dilluns, 17 de juny del 2013

Estimat Ronaldinho




Titol: Estimat Ronaldinho
Autor/a: Jordi Sierra I Fabra
Colecció: L’odissea
Editorial: Empúrles
Lloc i any de publicacio: Barcelona
Resum:
Joao era el pare de tres fills, un de ells Ronaldo, tenia un any i el seu pare Joao li va regalar un balo de futbol. Ronaldo als 5 anys no deixava el balo, jugava dins de casa i sa mare li renegava. Un ojeador el va vore jugar al futbol i se’l va andur a jugar al equip de la ciutat que era el Gremio. El seu pare estava molt orgullos, perquè tame tenia al seu fill major jugant en el Gremio. Tots els amics de Roberto dien que Ronaldo era molt bo i que era un figura. Els pares feren una festa per a celebrar el 19 aniversari de casats, ningú de la festa trobava a Joao i un amic el va trobar a la picina flotant. El seu fill Roberto li va trobar un pols minim. El enterro de Joao va ser multitudinari, anaren tots els familiars, amics... Desde que va morir el pare la vida de la familia cambia, tots el tiraven de menys. Ronaldo va suspendre moltes asignatures, la mare va parlar en el professor i li va dir que va suspendre tantes no per el futbol que era lo que dia sa mare, sino per la mort del seu pare.
Ronaldo va jugar un campionat de futbol sala, amb un equip que havien format uns amics, per a guanyarlo. Ronaldo va guanyar el campionat, també guanya el millor jugador del torneig. El director esportiu del Gremio cuant es va enterar que alguns jugadors havien jugat eixe torneig es va pegar una esbroncada molt gran.
Ronaldo, la germana i sa mare, agafaren un vol cap a Suïssa per a visitar al seu germa, que havia fixat per un equip Suïs. El director de Gremio li va comunicar a Ronaldo que havia de canviar de col·legi, per a millorar els seus estudis. Ronaldo va coneixer a un altre xicon que jugava a Gremio, Tiago, que es va convertir en el seu millor amic.
La federacio de futbol de Brasil va cridar a casa de Ronaldo per a dirli que el havien convocat en la Seleccio per a jugar dos partits a Regne Unit.
Ronaldo va ser campio del món amb la seleccio Brasilera Sub ‘17.
Ronaldo va firmar el seu primer contracte profesional amb el primer equip de Gremio. També el varen convocar amb la Seleccio Brasilera absoluta, cam ja hi havia un Ronaldo a la seleccio varen fer una votacio pr a veure com li deien de nom, la gent va votar que es diria Ronaldinho. Al seu debut va marcar un gol a la Olimpiada. El seu germa Roberto es va oferir a ser el seu representant i Ronaldinho va aceptat encantat.
Ronaldinho va fixar pel PSG, i els seguidors del Gremio el tractaven de traidor per anar-se’n a Europa a jugar. Ronaldinho va jugar el mundial de Corea i Japó, i li va servir per a fitxar pel Barcelona. Al seu primer any al club va ser el maxim golejador del Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada